Muške Frizure Za Dugu Kosu – 9 saveta kako do moderne muške duge kose!

Pročitajte naše savete kako do muške frizure sa dugom kosom:

1. Koliko brzo raste kosa?

Budite sigurni da je to nešto što želite da uradite. Većina momaka koji puštaju dugu kosu počinje sa relativno kratkim stilom, a kosa raste oko 1.2 centimetra mesečno (to je 15 cm godišnje).

2. Koji je moj tip kose ?

Postoji mnogo različitih tipova kose, ali se morate se svrstati u 4 kategorije, prava, blago talasasta, loknasta i kovrdžava. Ovaj korak je važan jer će to uticati na to kakva će biti nega dugačke kose. Velike su šanse da kad kosa naraste promeni formu.

3 Ne skraćujte kosu.

Neki ljudi veruju da skraćivanje pomaže brži rast kose. To je laž. Sečenje kosi čini kraćom, ne dužom. Ako je skratite, vi samo produžavate neprijatno čekanje. Nemojte je seći iz straha od rascepa – nećete morati o tome da brinete duže vreme. Čak i kada se par dlaka ošteti do korena, neće se zaustaviti rast kao što neki misle, već će dobra nega kose umanjiti probleme.

4. Razvijte dobru higijenu kose.

Neka vam kosa uvek čista, ali imajte na umu da prirodna ulja u kosi pomažu da ojača, stoga je s vremena na vreme u redu da kosa bude i neoprana.

5 Kako prati dugačku mušku kosu?

Osnovni rutina za momka je da detaljno nakvasi kosu, šamponira svuda, a zatim temeljno ispere šampon. Regenerator je obavezan, ali ga samo koristite na krajevima kose ili će vaša kosa postati masna. Neka se suši na vazdhu, jer konvencionalni način da sušite kosu peškirom može oštetiti kosu! Polako sa peškirom, ako ga koristite, samo ga površno stavljajte. Koristeći fenove za kosu, možete osušiti kosu, ali će biti više osetljiva na oštećenja.

6. Obratite pažnju: kako vaša kosa raste, njen tip (vidi gore) će postati važniji!

Ravna kosa je laka za održavanje, ali loknasta, kovrdžava i talasasta kosa mogu biti problem. Ako imate kosu ovih tipova, trebalo bi da dobro i detaljno četkate kosu najbolje što možete, kako bi se izbegli čvorovi i zapetljavanje kose. To može da bude mnogo gore nego što možete da zamislite, ako nikada pre niste imali uporan čvor u kosi. 🙂

7. Znajte da ćete sa povećanjem dužine Vaše kose češće morati da je vežete, kako Vam ne bi upadala u oči.

Dobar način da to uradite je jednostavan konjski rep iza glave. Glavna mana ovoga je što vaša kosa treba da bude najmanje srednje dužine da se to uradi. Ako možete, pitajte mamu, sestru ili prijatelja da vam pokažu kako, to nije tako lako kao što izgleda na prvi pogled. Drugi načini da se obuzda svoja kosa su marame, kape i kačketi. Kada je vaša kosa dobije dovoljnu dužinu, možete koristiti pletenice, kikice i slično. Ovi stilovi nisu samo za žene. Oni su frizura. Nemojte da vežete svoju kosu gumicama ili šnalama, jer one mogu oštetiti kosu.

8 Budite strpljivi.

Kosi je potrebno vreme da raste, i dok ne stigne do ramena verovatno će izgledati veoma bezveze. Ne postoje drugi način za to. Treba da razumete da ćete od nekoliko meseci do godinu i po dana, izgledati prilično glupo sa pola kose. Ali, nemojte se obeshrabriti, važno je imati u glavi krajnji cilj – kako će to biti slatko kada naraste!

9 Eto, to je to, muški način da imate dugu kosu!

A sad, evo i par ideja kako to može da izgleda:

 

2.9/5 - (7 votes)

Vezane reči:

  • moderne muske frizure
  • najbolje muske frizure
  • najlepse muske frizure
  • frizure muske
  • muske frizure duga kosa
  • moderne frizure muske
  • muške frizure duža kosa
  • muske frizure 2013
  • duge muške frizure
  • muske frizure za duzu kosu